Marengs Roser

Starten på vores Tinder familie #7 – Graviditet

Nå skal vi snakke om min graviditet ?

Den startede egentlig fint.. lidt kvalme, egentlig hver dag, men kastede kun op omkring 10 gange under hele graviditeten. Jeg ved mange har det meget værre, så jeg så det egentlig som at jeg var en af de “heldige”.

Inden jeg blev gravid, levede Patrick og jeg af kylling, grøntsager og bulgur og vi trænede stort set hver dag og vi var begge kommet i rimelig go form.

Da jeg blev gravid, gjorde tanken om kylling mig dårlig og det eneste jeg følte jeg kunne spise, de første måneder med kvalme, -var nutella madder og lækre cherrytomater som de havde i Netto🙈

Jeg var også meget plaget af bumser på ryggen efter jeg stoppede på P-piller og et godt stykke tid ind i graviditeten… Det havde jeg det godt nok svært ved … ! Jeg har aldrig haft de store problemer med acne og slet ikke på ryggen, så det var godt nok en udfordring for mig…

Inden graviditeten, vejede jeg 86 kg og ja det er jo lidt over middel for en pige på 170 cm, men vi fulgte godt med på vægten hos FW hvor man kan se hvad der er muskel, fedt mm. og jeg var endelig kommet ind i kategorien “sund vægt” ift. min fedtprocent, så det var jeg egentlig ret glad for. For mig handler det mere om sundhed og at man har det godt i den krop man nu har.

Nå, men jeg tog hurtigt på i vægt… og indenfor de første 3 mdr. havde jeg allerede taget 8 kg. på…

Humørsvingninger – synes ikke de var så voldsomme … altså jeg synes godt at jeg kunne blive ekstra træls, fordi at jeg bare blev større og alt blev mere besværligt også slår man lige foden ind i skabet og man bander og svovler, men det var nu ikke så voldsomt… Tilgengæld, kunne jeg få de vildeste grineflip… som regel når vi skulle børste tænder.. og out of nowhere, begyndte jeg bare at grine… og jeg kunne bare ikke stoppe igen! Det var sådan et grineflip, hvor man næsten ikke kan snakke og tårerne render ud af øjnene😂Min kæreste endte med at måtte gå ind i soveværelset og lade mig sidde alene derude på toilettet og få grint af, hvilket godt lige kunne tage 15 min. tid .. haha !

Nå men da jeg nåede til de 6-7 mdr. begyndte mit bækken at brokke sig lidt og min læge sagde at jeg havde begyndende bækkenløsning, så jeg skulle nok tage den lidt med ro og ja, Zumba var nok ikke den bedste idé, hvilket jeg ellers var vandt til at dyrke 2-3 gange om ugen, så det var lidt hårdt at gå fra at være meget aktiv med zumba og styrketræning til stort set ingenting…

Jeg havde første jordmoder aftale i uge 28!!!!!! det er jo for sindsygt at det blev så sent !! og ca. 1 mdr. senere havde jeg nr. 2 aftale, hvor jordmoder opfanger ekstrasystoler på hjertet (hjertet slår dobbelt ved hvert 5-6 slag). Så vidt jeg kan forstå betyder det enten at hjertet er umodent og måske bare lige skal have lidt ekstra tid eller en hjertefejl/rytmefejl .. vi får ikke så meget at vide, andet end at vi ikke skal bekymre os. Hvilket er ret svært, når man ikke aner hvad det betyder, men vi prøvede at holde hovederne kolde og ikke tænke for meget over det. Vi blev sendt til ekstra kontrol hvor vi fik lavet nogle CTG scanninger og da de stadig viste ekstrasystoler efter nogle uger, blev vi sendt til foster/hjerte scanning, hvor en ekspert kiggede på vores baby´s hjerte. Heldigvis var hjertet blevet modnet og alt så fint ud! puha … Vi fik lige en ekstra jordmoder aftale, for at være sikker på at det ikke skulle komme igen.

Jeg begyndte også at få vand i kroppen, så det hele var meget tungt og ømt. Jeg kunne mærke at det blev hårdere at sidde og stå på arbejdet og også bare turen med det offentlige, blev hårdere og hårdere for bækkenet og min læge endte med at sygemelde mig ca. 8 uger før termin. Og jeg tænkte egentlig “ah, er det nu nødvendigt og er det slemt nok” – jeg har en ret høj smertetærskel og kan nok trække den lidt længere end man egentlig burde… nå men, jeg skal til kontrol hos lægen og fordi jeg har taget en del kilo på på kort tid og fået en del vand i kroppen, vil min læge godt lige have at jeg kommer igen nogle dage efter, da hun lige vil holde øje med den vægt der. Da jeg kommer til tjek igen måler lægen mit blodtryk, som viser sig at ligge lige over grænsen af hvad der er normalt. Jeg bliver derfor sendt ind på Hvidovre Hospital, hvor jeg skulle have taget blodprøver og en tur på fødemodtagelsen, for at få målt mit blodtryk. De mener ikke at mit blodtryk er noget at være bekymret for og sender mig derfor hjem igen.

d. 28 Maj 2018 (2 ugers tid senere) booker jeg en tid hos lægen igen, da jeg godt lige vil have tjekket blodtrykket. Jeg havde på fornemmelsen at det ikke så helt godt ud… lægen måler det igen for højt og jeg bliver igen sendt til Hvidovre Hospital og denne gang vælger de at indlægge mig til observation i 24 timer, da mine blodprøver også er blevet lidt forværret. De prøver at give mig nogle piller, men de hjælper ikke synderligt. Jeg forbliver derfor indlagt. Jeg får taget blodprøver hver morgen og nogle gange flere gange om dagen. Derudover får jeg målt blodtryk ca. hver 3 time eller hvis jeg selv føler der er behov for det. jeg får max dosis af piller mod blodtrykket og ender med at få nogle andre piller oveni hatten. Efter 1 dags indlæggelse, finder de også protein i urinen og de kan konstatere at jeg har svangerskabsforgiftning, hvilket betyder at jeg højst sandsynligt skal være indlagt indtil fødslen. Jeg ligger på en delt stue med sådan nogle foldedøre imellem vores “værelser” og de første 3 dage ligger jeg ved siden af kvinder i fødsel… ikke meget søvn jeg fik… Det føltes lidt som at ligge på dødsgangen (ikke at jeg har prøvet det, obviously …😉) , men den her tanke “det er min tur lige om lidt”..😅 Derudover ligger svangerskabs afsnittet lige imellem fødemodtagelsen og fødegangen, så man fik hørt til en hel del skrigende kvinder i fødsel … puha.. det var ikke rart !

Samtidig var man lidt træt af det hele og ville egentlig godt bare have det overstået. Jeg måtte til sidst slet ikke gå, grundet mit høje blodtryk og skulle derfor køres i kørestol. Patrick måtte ikke køre mig… så vi skulle sidde og vente på en portør som skulle køre mig 30 meter ned til scannings afdelingen, for at se hvordan baby lå og for at se om svangerskaben havde gjort noget ved babys vækst. Heldigvis så alt fint ud og hun havde en fin størrelse, hun lå dog desværre i tværlege i maven. Vi fik at vide at baby kunne fødes naturligt med hovedet først eller benene først, men ikke når de ligger på tværs, så hvis ikke hun selv fik rykket sig, skulle jeg have foretaget nogle vendingsforsøg. Nå, men efter scanningen kunne jeg så sidde der i hospitalstøjet og vente 45 min. på at der kom en portør og kørte mig tilbage til stuen, selvom at min kæreste sad lige ved siden af …😅

Sygeplejersken kom også lige i tanke om at jeg da lige skulle vejes… vægten var kommet op på 121 kg !!!!! Jeg havde altså taget 35 kg på. Jeg kunne næsten ikke bevæge min hånd, fordi at jeg havde så meget vand i kroppen. Mine fødder føltes som 2 store vandballoner som blævrede når jeg gik. De sidste måneder, gik jeg rundt i Patrick´s klipklappere, fordi jeg ikke kunne passe andet…(de pæne billeder fik lov til at være øverst…. 😂🙈)

Fanget på min gode hårdag … 😂

 

Andre med besværede graviditeter ? Skriv gerne hvordan i oplevede jeres <3

Læs #1 (Sådan startede vores Tinder familie)

Læs #2 (Patrick flytter ind)

Læs #3 (Første ferie sammen)

Læs #4 (Ny lejlighed)

Læs #5 (Positiv)

Læs #6 (En ekstra julegave)

Fortsættelse: Starten på vores Tinder familie #8 – Min fødselsberetning

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marengs Roser